Wednesday 17 November 2010

bryllup


Igår var Shai og jeg til bryllup. Hans tidligere chef blev gift. Til israelske bryllupper starter man sent. Jeg tror det hænger sammen med, at man ikke kan blive viet af en rabbiner på en fredag og lørdag pga. shabbat. For at gæsterne kan være med, skal man starte sent, da de skal hjem fra arbejde. Med mindre man bliver gift på en torsdag, skal folk også på arbejde dagen efter, så der bliver aldrig festet igennem til kl.5 om morgenen.

Først er der en reception hvor man går rundt og får små retter, f.eks. sushi, dim sum og spyd. Derefter finder vielsen sted og direkte efter løber folk på dansegulvet. Maden bliver entet serveret eller der er buffet. Man sidder aldrig og hygger snakker med hele ens bord under maden, for halvdelen af bordet er som regel på dansegulvet.

Igår var der til receptionen, orientalske frikadeller, kalkun, kylling, fire forskellige fisk, tre slags dimsum og div. dressinger som hummus, thina og hvidløg. Og så var der selvfølgelig fri bar hele aften.

En mindre snack ret af brød, salater og kylling tempura.
Forretten var fisk eller lammekød.
Hovedretten var entrecote med ris eller kartoffelmos.
Der var tre slags desserter at vælge mellem. Man kunne sikkert få lov til at smage dem alle hvis man spurgte.
Natmaden bestod af lav-selv burger.

Udover det sædvalige film- og kamerahold var der også en fotoboks med udklædning. Rigtig god idé! Som regel bliver der delt ud af slik, sjove briller, hatte, knæklys og andet gøgl på dansegulvet, det blev der også igår.

Videoen er fra lige efter vielsen.
Vil i se flere klip fra jødisk-israelske bryllupper så tryk her og her.

No comments:

Post a Comment