Saturday 12 February 2011

Neve Tzedek

Mine forældre er på besøg. Idag har vi været rundt i Tel Aviv og omegn på cykler. Vejret blev bedre og bedre i løbet af dagen. Måtte hurtigt smide jakke og ønskede man havde iført shorts og sandaler. Et af kvartererne vi cyklede rundt i var skønne Neve Tzedek. Neve Tzedek er det ældste kvarter i Tel Aviv. Kvarteret blev grundlagt i 1887 af Aharin Shlush, 22 år før Tel Aviv blev grundlagt. Shlush var en succesrig forretningsmand, der ønskede at undslippe det overfyldte Jaffa. Nobelpris modtageren Shemuel Agnon (forfatter og digter) levede og skrev her.

Mange af de oprindelige bygninger kan stadig ses (se billeder), og mens kvarteret er gået "yuppie" de seneste år er den ganle charme bevaret. Neve Tzedek er et åndehul i den ellers søvnløse by. Kvarterert byder på utallige kunstnere, små skjulte cafeer, barer, restauranter, lækre butikker og hyggelige gårdhaver.

Er man til sydfrankrig bør man tage et stop eller to forbi denne perle. Du finder kvarteret lige bag David Intercontinental Hotel, tæt på Carmel Markedet (shuk haCarmel), Touristbussen On/off kører forbi og enhver taxachauffør eller Tel Aviv borger kender stedet.
For mere Neve Tzedek klik her og her.

1 comment: